Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά.

  

Αγαπητές φίλες και φίλοι, θα ήθελα να απευθυνθώ πρώτα απ' όλα στους φίλους της ομάδας, αλλά και στους φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Το 2016 ήταν μια παράξενη, όσο και ιδιαίτερη χρονιά, για το τμήμα μπάσκετ του ιστορικού σωματείου του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Το Καλοκαίρι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης και σχεδόν ταυτόχρονα την πρόκληση της ενδεχόμενης συμμετοχής μας στην Α1 κατηγορία.


Κάτω από στενά οικονομικά και χρονικά πλαίσια, υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μια απόφαση, που γνωρίζαμε ότι θα μας κοστίσει ακριβά, που γνωρίζαμε ότι δεν θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο μας, αλλά που δεν θα έβαζε σε περιπέτειες την ύπαρξη και το μέλλον του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού.
Παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη συμμετοχή μας στη "μεγάλη" κατηγορία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μπούμε με χαρακτηριστική καθυστέρηση στο μεταγραφικό παζάρι, μη έχοντας έστω και έναν παίκτη στο ρόστερ της ομάδας.
Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και έχοντας να αντιμετωπίσουμε εχθρούς, εντός και εκτός των πυλών, δεν επιλέξαμε την εύκολη λύση: να επιλέξουμε λύσεις ανάγκης, με παίκτες μεγάλης ηλικίας και μικρού κινήτρου.
Και εδώ - συνεπείς στις αρχές μας - διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο.
Ικανοποιήσαμε απολύτως τις επιθυμίες και τις προτάσεις του Βαγγέλη Βλάχου, τον οποίο πιστεύαμε, πιστεύουμε και καθημερινά μας δικαιώνει.
Δημιουργήσαμε ένα σύνολο, που αποτελεί κράμα νέων και έμπειρων παικτών, με υψηλό κίνητρο και ακόμα υψηλότερο αθλητικό ήθος.
Δεν είναι ώρα για ταμείο, δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα.
Γνωρίζουμε ότι η διαδρομή είναι κακοτράχαλη, αλλά κάθε Σάββατο νιώθουμε απέραντη ικανοποίηση από την προσπάθεια των παιδιών, απολαμβάνουμε τα πλατιά χαμόγελα των φίλων της ομάδας και το βράδυ κοιμόμαστε ήσυχοι, έχοντας προσφέρει ένα μικρό λιθαράκι σε ένα τεράστιο οικοδόμημα, που είναι ο Εθνικός.
Έχουμε πολλές αδυναμίες και τις γνωρίζουμε.
Πρέπει να γίνουν πολλά για να αποκτήσει ο Εθνικός μας, μια στέρεη βάση και ίσως έχουμε καθυστερήσει.
Όμως δουλεύουμε μέρα και νύχτα.
Δεν είναι μόνο η πρώτη ομάδα, την οποία χαιρόμαστε, όπως πιστεύουμε και όλη η φίλαθλη Ελλάδα στο γήπεδο.
Είναι οι Ακαδημίες, είναι το γήπεδο, είναι η εσωτερική οργάνωση, είναι η εξεύρεση πόρων, οικονομικών και ανθρώπινων, είναι η προσέλκυση κόσμου, είναι, είναι, είναι…
Τώρα, ίσως όσο ποτέ άλλοτε, υπάρχει ανάγκη για συσπείρωση όλων όσοι έχουν τον Εθνικό στην καρδιά τους.
Τώρα όσο ποτέ είναι η στιγμή να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα. Δημιουργήσαμε μια ισχυρή βάση νέων ταλαντούχων παικτών, έχουμε έναν καλό προπονητή, έχουμε υπέροχο δέσιμο με τον κόσμο μας, έχουμε τις καλύτερες των σχέσεων με ανθρώπους που ανέδειξαν την ομάδα, που την στήριξαν, που πρόσφεραν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να στηρίζουν τον σύλλογο.
Τα έχουμε όλα.
Χρειάζεται τώρα να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ και είμαι βέβαιος πως θα μεγαλουργήσουμε.
Με αυτές τις σκέψεις και νιώθοντας την ανάγκη να ευχαριστήσω τους παίκτες της ομάδας, τους άμεσους συνεργάτες μου, το προπονητικό τιμ, τον ξεχωριστό κόσμο του Εθνικού, εύχομαι σε όλους και όλες καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και τη σημαία του Εθνικού ψηλά.

 

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά.


Κων/νος Στ. Δεριζιώτης