2ο Summer Basketball Camp

 

  

Το 2ο Summer Basketball Camp της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα της Τρίτης 7 Ιουλίου 2015 σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα, με καλεσμένους τους μπασκετμπολίστες Βαγγέλη και Αντώνη Μάντζαρη. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Camp είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν, να ακούσουν συμβουλές από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου αλλά και γνωστούς επιστήμονες καθώς και να δημιουργήσουν νέους φίλους.

Το πρόγραμμα του 2ου Summer Basketball Camp 2015 όπως πραγματοποιήθηκε:

Την πρώτη ημέρα καλεσμένος ήταν ο Μιχάλης Ραχωβίτσας, βοηθός προπονητή της αντρικής ομάδας του Εθνικού, που μίλησε με τα παιδιά και τους απάντησε σε διάφορα ερωτήματα για τον τρόπο που δουλεύει η αντρική ομάδα.

Την δεύτερη ημέρα οι αθλητές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μηχανήματα πρεσσοθεραπείας και κρυοπρεσσοθεραπείας καθώς και την εφαρμογή της αθλητικής μάλαξης, ως στάδια αποθεραπείας ενός αθλητή (απο την εταιρία VIMAFLEX και τον κύριο Αχιλλέα Λοράντο). Επίσης στους μικρούς και μεγάλους αθλητές έγινε εφαρμογή του Kinesio-tape και περίδεση της Ποδοκνημικής(ΠΔΚ) άρθρωσης απο τον κύριο Νίκο Δουλάμη (Υπεύθυνος τομέα υγείας στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά).

Την τρίτη ημέρα το πρόγραμμα περιελάμβανε "Διατροφικές Συμβουλές για Αθλητές", από την κα Αφροδίτη Μέντζου MSc Αθλητική Διατροφολόγο - Επιστημονική Συνεργάτιδα ΣΕΓΑΣ. Oι μικροί και μεγάλοι αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές Βαγγέλης Βασιλόπουλος και Δημοσθένης Γιγουρτάκης των Ακαδημιών μας, συμμετείχαν σε μια δυναμική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης των επιδόσεων των Αθλητών, μέσω της σωστής διατροφής.

Την τέταρτη μέρα η Φυσιοθεραπεύτρια της Αντρικής μας Ομάδας, κα Αγγελική Κότογλου πήρε σκυτάλη και με την σειρά της έδειξε στους μικρούς και μεγάλους αθλητές:

 

1. Τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα / προπόνησης

2. Πως γίνεται μια σωστή αποθεραπεία.


Επίσης μάθανε για την πρόληψη πριν τον αγώνα, πως πρέπει να δένουν τα χέρια τους με tape καθώς και τεχνική πρώτων βοηθειών με την βοήθεια μιας μαμάς για τράβηγμα αυχένα.


Την πέμπτη ημέρα προσκεκλημένος ήταν ο Βαγγέλης Βλάχος, προπονητής της αντρικής ομάδας του Εθνικού. Μίλησε στους αθλητές μας για την σημασία της ατομικής τεχνικής του παίχτη και την σημασία της εκμάθησης των βασικών στοιχείων του μπάσκετ, ντρίπλα-πάσα-σουτ.
Αναφέρθηκε επίσης στο πως ο παίχτης με την μπάλα διαβάζει την άμυνα και εντοπίζει τις αδυναμίες της , στη συνεργασία τριών παιχτών χωρίς σκριν και έδωσε έμφαση στο ένας εναντίον ενός, στην κίνηση χωρίς την μπάλα και τις αποστάσεις μεταξύ των παιχτών.


Τέλος, στη διάρκεια μιας σύντομης προπόνησης, οι μικροί και μεγάλοι αθλητές μας το διασκέδασαν και πήραν μια μικρή γεύση από την προπόνηση της Αντρικής
oμάδας μας!


Την έκτη και τελευταία ημέρα ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Βαγγέλης Μάντζαρης και ο δικός μας πλέον παίχτης της αντρικής ομάδας, ο αδελφός του Αντώνης Μάντζαρης , τίμησαν με την παρουσία τους το
camp του Εθνικού. Τα αδέλφια Μάντζαρη, μίλησαν με τα παιδιά, έκαναν την απονομή των μεταλλίων συμμετοχής τους, υπέγραψαν αυτόγραφα και τέλος φωτογραφήθηκαν με όλους μέσα σε ένα κλίμα χαράς που τόσο μας χρειάζεται αυτό το διάστημα που διανύουμε.


Βέβαια δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις!
 

Διοργανώθηκε διαγωνισμός καλαθιών μεταξύ όλων των γυναικών και όλων των αντρών που παρευρέθηκαν στη γιορτή λήξης και έτσι οι γονείς πήραν την θέση των παιδιών τους στον αγωνιστικό χώρο! Νικήτρια από την πλευρά των γυναικών αναδείχτηκε η κα Νατάσσα Χατζηλία και από την πλευρά των αντρών ο κος Γιάννης Καμίνης, όπου βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στο Μπάσκετ.


Και του χρόνου !!