Ο Δημήτρης Λιόγας νέος προπονητής στον Εθνικό‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

 

  

Η ομάδα Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Δημήτρη Λιόγα. Ο έμπειρός κόουτς - ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Βαγγέλη Βλάχου - θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από την Δευτέρα 09/11. Ο Δημήτρης Λιόγας είναι 45 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ, κάτοχος και των τριών διπλωμάτων προπονητικής Μπάσκετ της Γ.Γ.Α. και κάτοχος πτυχίου Αγγλικής γλώσσας.

 

Ξεκίνησε την 25ετή προπονητική του καριέρα του από την Γλυφάδα στην ΕΣΚΑΝΑ όπου έμεινε περίπου 10 χρόνια και ανέδειξε αρκετά ταλέντα μεταξύ των οποίων και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Υπήρξε βοηθός προπονητής στον Παπάγου, την Νήαρ Ηστ και τον Σπόρτιγκ την εποχή όπου και οι τρεις ομάδες αγωνίζονταν στην Α1.


Πρώτος προπονητής διετέλεσε για δύο χρόνια στο Παγκράτι και τον Σπόρτιγκ στην Α2, στο Π. Φάληρο στην Α2 για ένα χρόνο, στην Α.Γ.Ε.Χ. στην Χαλκίδα για ένα χρόνο στην Α2, στον Παπάγο στην Α2 για ένα χρόνο και στον Ιωνικό Λαμίας για τέσσερα χρόνια, όπου ανέλαβε την ομάδα από την Γ' Εθνική και την ανέβασε μέχρι και την Α2. ‘Εχει δουλέψει επίσης με ιδιαίτερη επιτυχία στην ΑΕΚ και στον Ηλυσιακό τον οποίο κράτησε στην Α1 την περίοδο 2013-2014. Τέλος υπήρξε προπονητής στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον ΑΠΟΕΛ όπου πήρε το πρωτάθλημα ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρώπη.