Απώλεια για το ελληνικό μπασκετ: «Έφυγε» ο Μάκης Δενδρινός

 

  

Ένας από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους του Ελληνικού Μπάσκετ, ο Μάκης Δενδρινός, έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων, σε ηλικία 65 ετών, έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που είχε υποστεί τον Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

 

Ο Μάκης Δενδρινός συνέδεσε το όνομα του με τον Πανιώνιο. Ήταν μέλος της ομάδας της Νέας Σμύρνης από το 1968 έως το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1997. Την καριέρα του ως παίκτης ακολούθησε μία επιτυχημένη καριέρα ως προπονητής. Εργάστηκε σε πολλούς συλλόγους, ενώ ήταν και πρώτος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 1994, στο Eurobasket 1995 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 1996 στην Ατλάντα. Ήταν ο προπονητής της πρώτης συμμετοχής ελληνικής ομάδας μπάσκετ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος Βασίλης Δέρβος, ο Πρόεδρος Δημήτρης Καραφαντής, ο αντιπρόεδρος Μάνος Παγώνης και σύσσωμη η διοικούσα επιτροπή της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του σπουδαίου αυτού παίκτη και προπονητή τόσο στην οικογένεια του όσο και στους οικείους του.