Ζούμπος: Συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Αετό

 

Φάση από τον αγώνα της ομάδας μας με το Λαύριο

  

Ο προπονητής Τζίμης Κουστένης και ο νεαρός γκαρντ Φώτης Ζούμπος μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Α2 που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το πρώτο εντός έδρας ματς στην Α2 με τον Αετό και αν υπάρχει άγχος και την πολύ σημαντική βοήθεια του κόσμου που βρέθηκε στο Λαύριο και αναμένεται να γεμίσει και το Κερατσίνι.

Ζούμπος:


Σχετικά με το κλίμα και την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας:
«Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά. Έχω να πω ότι από αυτά που είχα ακούσει για τον Εθνικό ισχύουν όλα. Είναι πολύ οργανωμένα, το κλίμα μεταξύ διοίκησης, παικτών και προπονητών είναι εξαιρετικό και πάνω από όλα εδώ με τα παιδιά είμαστε όλοι μια παρέα. Αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει, είναι πολύ θετικό. Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά».

Για τους στόχους του Εθνικού αλλά και τους προσωπικούς του:
«Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να δίνουμε το 100% και να μπαίνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, ώστε να εξασφαλίσουμε πρώτα από όλα να την παραμονή μας στην κατηγορία και μετά ότι καλύτερο έρθει. Οι προσωπικοί στόχοι θα έρθουν μέσα από την ομάδα».

Για τον αγώνα του Εθνικού στο Λαύριο:

«Στο παιχνίδι με το Λαύριο δεν μπήκαμε συγκεντρωμένα και το πληρώσαμε όπως φάνηκε κιόλας. Γι’ αυτό πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι από την αρχή συγκεντρωμένοι. Σίγουρα το ότι ο κόσμος είχε έρθει ήταν πολύ θετικό για εμάς γιατί καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Εθνικός και ότι θα τους έχουμε δίπλα μας».

Για το παιχνίδι με τον Αετό που παράλληλα θα είναι ο πρώτος εντός αγώνας του Εθνικού στην Α2.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παίξουμε στην έδρα μας μετά από τα φιλικά τα οποία ήταν εκτός έδρας τα περισσότερα. Είναι το πρώτο της ομάδας στην Α2 και σίγουρα ξεκινάει ένας νέος κύκλος για αυτή την ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Το μήνυμα του στον κόσμο:

«Ο κόσμος του Εθνικού θα είναι ότι καλύτερο για εμάς να βρίσκεται δίπλα, τον θέλουμε δίπλα μας, κάθε ομάδα που έχει τον κόσμο μαζί της είναι ένα θετικό στοιχείο».

Κουστένης:


Για το ματς με το Λαύριο:
«Επαληθεύτηκε αυτό που πιστεύαμε ότι οι πρεμιέρες κρύβουν κάποιες εκπλήξεις, πόσο μάλλον για το πρωτάθλημα της Α2 και φέτος ειδικά πρώτη αγωνιστική υπερείχε πολλές εκπλήξεις, σε όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν σε κοντινά σκορ, στον 1 πόντο, στους 5 πόντους και από ότι φαίνεται θα είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.


Στο δικό μας το παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι δεν παρουσιάσαμε αυτά που έπρεπε ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι μπήκαμε το πρώτο δεκάλεπτο, εκεί που ουσιαστικά κρίθηκε η έκβαση του αγώνα και εμείς ήμασταν πολύ νευρικοί, αγχώδεις χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, πολλά σουτ και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια από την ομάδα του Λαυρίου η οποία επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της. Στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ισορροπήσαμε το ματς ανταπεξήλθαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, μάλιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο επικρατήσαμε με μεγάλη διαφορά του Λαυρίου όμως δεν ήταν αρκετό γιατί είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά το πρώτο, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη.


Το παιχνίδι αυτό ανήκει στο παρελθόν, εμείς επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τον Αετό, δεύτερη αγωνιστική, το οποίο θα είναι και στην έδρα μας, το πρώτο επίσημο που κρίνουμε στην έδρα μας αφού και τα παιχνίδια του κυπέλλου και το ματς του πρωταθλήματος ήταν εκτός . Εδώ είναι ένα διαφορετικό ματς που με την συμπαράσταση του κόσμο και με την προετοιμασία που έχουμε κάνει πιστεύω θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη στην Α2».

Για το αν τους αγχώνει το γεγονός ότι είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Εθνικού στην Α2:
«Πάντοτε, όπως είχαμε πει και για την πρεμιέρα κρύβει κάποιο άγχος, κάποια νευρικότητα διότι όση προετοιμασία και να έχεις κάνει, όσα φιλικά κι αν έχεις παίξει πάντα περιέχει αυτό το στοιχεία. Τώρα στο γήπεδο μας θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος άγχους. Αν υπάρχει εμάς δουλειά μας είναι να το μετουσιώσουμε σε δύναμη σε ενέργεια, σε πίεση στην άμυνα, σε επικράτηση στις μονομαχίες στα ριμπάουντ, στα σκριν.

 

Αν γίνουν αυτά που πρέπει θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που θα μπορέσουμε να φτάσουμε τη νίκη παίζοντας και καλό μπάσκετ για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, τον οποίο γνωρίζουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση μας και είναι ευκαρία για εμάς και μπροστά στο κοινό μας να επανορθώσουμε».

 

Δηλώσεις Τζίμη Κουστένη και Φώτη Ζούμπου στο Ethnikos BC TV: https://www.youtube.com/watch?v=zoMTMfM25dk