Ραχωβίτσας: «Ποιοτική ομάδα ο Αρκαδικός»

 

  

Ο βοηθός προπονητή Μιχάλης Ραχωβίτσας και Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης μίλησαν για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας κόντρα στον Αρκαδικό το Σάββατο 27/11, το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, καθώς επίσης και τη βοήθεια που έχει πάρει η ομάδα από την παρουσία του κόσμου.


Μιχάλης Ραχωβίτσας
 

Για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό:
«
Έχουμε άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια σειρά παιχνιδιών είχαμε και την Καβάλα εντός και μετά με τα δύο εκτός που είναι αρκετά δύσκολα παιχνίδια, μέχρι στιγμής είμαστε καλά, έχουμε κερδίσει τα δύο και πάμε για ένα τρίτο παιχνίδι σερί πάρα πολύ δύσκολο, με ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο για να κάνουμε το καλύτερο, δηλαδή εμείς πάντα μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε».
 

«Η Τρίπολη είναι μια ομάδα η οποία έχει ξεκινήσει με άλλους στόχους από ότι εμείς, δηλαδή ξεκίνησε με πρώτο στόχο να ανέβει, μέχρι στιγμής έχει μείνει λίγο πίσω, έχει κάνει τρεις ήττες αλλά αυτό δεν αλλάζει τους στόχους της. Έτσι όπως θα πάει φέτος το πρωτάθλημα φέτος, οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν θα πάνε σε πολλές ήττες. Άρα το ότι αυτή τη στιγμή η Τρίπολη έχει τρεις ήττες δεν αλλάζει κάτι στους στόχους της όπως δεν αλλάζει κάτι και στους δικούς μας που έχουμε μία. Εμείς έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια με πρώτο στόχο να σωθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Κάθε νίκη που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό και με το ίδιο σκεπτικό θα πάμε να παίξουμε και το παιχνίδι στην Τρίπολη».

Για το πως βλέπει ο ίδιος την ομάδα και την συνεργασία του με τον Μάριο Γούναρη:
«
Καταρχάς η συνεργασία μου με τον κόουτς, τον Μάριο, είναι πάρα πολύ καλή. Δουλεύουμε αρκετά και μέσα στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο συνεχώς για να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και εμείς και να βελτιώνουμε ουσιαστικά την εικόνα της ομάδας και βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό έχει και αντίκτυπο και στην παρουσία της ομάδας στο γήπεδο, γιατί αν δεν είχαμε κι εμείς καλή συνεργασία νομίζω ότι και η ομάδα δεν θα είχε καλά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα τα παιδιά και ευρύτερα, δηλαδή διοίκηση και αθλητές είναι πολύ κοντά. Υπάρχει ευχαρίστηση και από τον κόσμο για την παρουσία της ομάδας στην κατηγορία και από την διοίκηση και αυτό αντανακλάται στους παίχτες, οι οποίοι νιώθουν καλά και θεωρώ ότι είναι σημαντικό αυτό και γι' αυτό έρχονται καλά αποτελέσματα».


«
Τα αποτελέσματα έρχονται και στο τέλος, δηλαδή παιχνίδια κλειστά έχουμε την ψυχολογία να τα πάρουμε και είναι πολύ σημαντικό η ψυχολογία στα κλειστά παιχνίδια να τα παίρνεις. Νομίζω ότι όλο το κλίμα αντανακλάτε στην προσπάθεια των παιδιών μέσα στο γήπεδο η οποία προς το παρόν έχει θετικό πρόσημο και πιστεύω ότι θα έχει και στη συνέχεια αυτό το πρόσημο».

Για τον κόσμο του Εθνικού αφού τον έχει από κοντά:
«
Ο κόσμος του Εθνικού είναι ένας διαφορετικός κόσμος για την κατηγορία, αν θέλεις και όχι μόνο για την κατηγορία. Είναι ένας κόσμος που αγαπάει πολύ την ομάδα, είναι κόσμος που ουσιαστικά άλλες ομάδες δεν έχουνε. Δηλαδή είναι Εθνικοί. Ενώ άλλες ομάδες έχουν "Είμαι Ολυμπιακός, Παναθηναικός, ΑΕΚ και είμαι και τοπικά με την ομάδα μου". Εδώ οι φίλαθλοι είναι καθαρά φίλαθλοι του Εθνικοί, είναι Εθνικοί, αγαπάνε την ομάδα, δίνουνε τρομερό ρυθμό. Δηλαδή στο ματς με την Καβάλα ειδικά που ήταν και το πρώτο μεγάλο ματς για τον Εθνικό στην Α2 κατηγορία δώσανε τρομερό ρυθμό και τρομερό παλμό στην ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κοντά μας σε όλο το πρωτάθλημα άσχετα πως θα πάνε τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να αγκαλιάζουν την προσπάθεια που έχει κάνει η διοίκηση, ο πρόεδρος και όλοι οι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα θα συνεχίσουν οι φίλαθλοι να τους στηρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς να έχουν την στήριξη του κόσμου γιατί το κάνουν για τον Εθνικό και θέλουν να αντανακλάται η προσπάθεια τους και στον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά».

Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης


Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας:
«
Σίγουρα η πορεία μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλή κρίνοντας από τα αποτελέσματα. Η ομάδα μαζεύτηκε από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου έκανε προετοιμασία, έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει μια ομάδα και δόξα το Θεό τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας, παίρνοντας αποτελέσματα θετικά, έχοντας μόνο μια ήττα και αυτή από τον επίσης πρωτοπόρο Λαύριο. Όλα είναι θετικά, το πρόσημο είναι θετικό και συνεχίζουμε».

Για τον Αρκαδικό:
«
Είναι ένα παιχνίδι με πάρα πολύ ψηλό δείκτη δυσκολίας. Η ομάδα της Τρίπολης, ο Αρκαδικός, έχει πάρα πολύ έμπειρα παιδιά, έχει πολύ καλό προπονητή. Θεωρώ ότι είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς από την άποψη ότι δεν είναι ένα παιχνίδι παγίδα, ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις, περιμένεις ότι θα δεις πάρα πολύ καλούς παίχτες, με πλάνο. Οφείλεις να είσαι έτοιμος, η συγκέντρωση σου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλή. Θα πάμε κάτω και θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί χωρίς άγχος, χωρίς πίεση, παίζοντας το μπάσκετ που ξέρουμε».

Για το αν τους έχει αλλάξει τους στόχους τους το πολύ επιτυχημένο ξεκίνημα και αν έχουν στο μυαλό τους την άνοδο:
«
Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ δύσκολο, πολύ πονηρό κατά κάποιο τρόπο πρωτάθλημα. Έχουν υπάρξει ομάδες που μπορεί στον πρώτο γύρο να ήταν στα υψηλά πατώματα και λόγω κάποιον ιδιαίτερων συνθηκών στο δεύτερο γύρο να προσπαθούν να παλέψουν για την παραμονή τους. Σίγουρα εμείς θέλουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, είμαστε νεοφώτιστοι αλλά δεν είναι ωραίο να βάζουμε στόχους. Δεν είμαστε μια ομάδα που βάζει ξεκάθαρους στόχους πέρα από την παραμονή. Συνεχίζουμε να παίζουμε μπάσκετ, να κάνουμε δουλειά, να είμαστε υγιείς και ότι είναι να έρθει, θα έρθει».

Για τον κόσμο του Εθνικού:
«
Ο κόσμος του Εθνικού φαίνεται ότι ενεργοποιείτε. Σίγουρα η εικόνα του Κερατσινίου στο ματς με την Καβάλα ήταν μια πολύ ωραία εικόνα με πολύ κόσμο. Μας βοηθάει πάρα πολύ, εννοείται ότι τον χρειαζόμαστε δίπλα μας γιατί σου δίνει μια έξτρα ώθηση αν για οποιοδήποτε λόγο μπεις πιο νωθρά σε κάποια παιχνίδια ο κόσμος είναι εκεί και σε ανεβάζει . Σίγουρα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να τον έχουμε κοντά μας, γιατί πραγματικά τον χρειαζόμαστε».