Ραχωβίτσας: «Συγκεντρωμένοι μπορούμε να το πάρουμε»

 

  

Ο βοηθός προπονητή Μιχάλης Ραχωβίτσας και ο παίκτης Νίκος Ψυλέας μίλησαν στην κάμερα του Ethnikos BC TV για τον αγώνα του Σαββάτου με το Ψυχικό, το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ενώ ο έμπειρος μπασκετμπολίστας της ομάδας μας κάνει και μια αναφορά στον πρόσφατο τραυματισμό του. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Μιχάλης Ραχωβίτσας

«Η ομάδα προετοιμάζεται για να παίξει ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, όπως τα περισσότερα παιχνίδια στην φετινή Α2. Παίζουμε με μια ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή διεκδικεί την άνοδο, δηλαδή να πιάσει τον Αρκαδικό, έρχεται από μια πολύ μεγάλη νίκη. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και δυνατό. Και εμείς είμαστε πολύ καλή κατάσταση προερχόμαστε από νίκες, οπότε πιστεύω θα πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και θεωρώ ότι αν είμαστε λίγο συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, όπως είναι εδώ και αρκετό καιρό, προπονούμαστε κανονικά, καθημερινά στο γήπεδο δουλεύουμε με τα παιδιά, όλοι είναι στο γήπεδο οπότε εφόσον όλα δουλεύουν καλά εδώ στην ομάδα από τον Πρόεδρο μέχρι όλους τους υπόλοιπους το ίδιο συνεχίζει να κάνει και το αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες και εμείς, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το Σάββατο αρχής γενομένης από το Ψυχικό είναι μια καλή ευκαιρία και για τον κόσμο, μιας και είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Αττική που θα μπορούν να έρθουν, να έρθει να μας χειροκτροτήσει για τη φετινή χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα.

Η ομάδα φέτος, για μένα, πάτησε πολύ γερά στις συνειδήσεις του μπασκετικού κόσμου και αυτό φάνηκε στα περισσότερα γήπεδο που πήγαμε. Όταν πήγαμε να παίξουμε στην Καβάλα, σε μια πολύ μπασκετική ομάδα με μεγάλη ιστορία στο μπάσκετ, γέμισε ένα γήπεδο για να έρθει να δει το παιχνίδι Καβάλα - Εθνικός. Αντίστοιχα σε όποιο γήπεδο πήγαμε γέμισαν τα γήπεδα, ήρθαν να δουν το Εθνικό -ως αντίπαλο- και θεωρώ ότι αυτό είναι ένα κεκτημένο της ομάδας του Εθνικού στη φετινή χρονιά και να μπορέσει την επόμενη χρονιά να κάνει το κάτι πάρα πάνω αν είναι δυνατόν».

Νίκος Ψυλέας

Για το Ψυχικό και την προετοιμασία:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μετά το διπλό που έκανε το Ψυχικό μέσα στην Καβάλα παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά να κυνηγήσουν τη δεύτερη θέση, πιστεύω ότι είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει τον Αρκαδικό. Με το διπλό που κάνανε λοιπόν πρέπει να κερδίσουν. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, δεν έχουμε άγχος, το άγχος είναι από τη μεριά του Ψυχικού. Εμείς θα κοιτάξουμε να κλέψουμε το παιχνίδι, να παίξουμε μυαλομένα, συγκεντρωμένα και να το χτυπήσουμε το παιχνίδι στα ίσια και να το κερδίσουμε».

Για το χρονικό διάστημα που ήταν τραυματίας:

«Μία κακή στιγμή. Εμένα συνέβη αρκετά μετά από πολλά χρόνια, δεν είχα μεγάλο τραυματισμό, έτυχε μια κακή στιγμή. 100% δεν είμαι, φυσικά θέλει το χρόνο του, θέλει να δυναμώσει το πόδι, θέλω να μπω σε ρυθμούς πιο δυνατούς, να το δουλέψω το καλοκαίρι μόλις τελειώσουμε και να είναι 100% για τη νέα σεζόν».

Για το κλίμα στην ομάδα:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε άριστες σχέσεις με τα παιδιά, με τους προπονητές, με την Διοίκηση, κοιτάμε να τελειώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τη σεζόν και όσο πιο αγαπημένοι, να τελειώσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο».

 

Δηλώσεις Ραχωβίτσα και Ψυλέας στο Ethnikos BC TV: https://www.youtube.com/watch?v=nyp5n9q2oiI&feature=youtu.be