Ραχωβίτσας: «Να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε»

 

  

Ο νέος βοηθός προπονητή Μιχάλης Ραχωβίτσας και ο νεαρός πλέι μέικερ Γιώργος Παπαδιονυσίου μίλησαν για τις εντυπώσεις τους, το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό και τον κόσμο που είναι συνέχεια δίπλα στην ομάδα και την στηρίζει με το δικό του τρόπο.


Για τις πρώτες του εντυπώσεις στον Εθνικό:
«Ήξερα από πριν έρθω στην ομάδα ότι είναι ένα από τα πιο οργανωμένα σωματεία της Αττικής. Ήμουν λίγο προκατειλημμένος σε αυτό, ήξερα ότι ήρθα σε ένα πολύ καλό σύλλογο που δουλεύουν όλα στην εντέλεια και οι άνθρωποι που τρέχουν για το σύλλογο προσπαθούν να τα έχουν όλα έτοιμα πριν τα ζητήσουμε εμείς οι προπονητές ή οι παίχτες. Αυτό το είδα και στην πράξη. Άρα εφόσον έχουν όλα τα υπόλοιπα λυμένα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα στην ομάδα, την καλή δουλειά να τη συνεχίσουμε και να τη φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να πάμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται».


Για την «γνωριμία» του με τους παίχτες:
«Με κάποιους είχα συνεργαστεί. Τους περισσότερους τους ξέρω, χρόνια αντίπαλος που τους παρακολουθώ στα σκάουτινκ. Έχουμε ένα γεμάτο υλικό με έμπειρα παιδιά και λιγότερο έμπειρα αλλά αρκετά ταλαντούχα που πρέπει αυτά να ταιριάξουν παραπάνω, να βοηθήσουν τα πιο ταλαντούχα με την ενέργεια τους και τη διάθεση τους και οι έμπειροι να μεταφέρουν την εμπειρία τους στα παιδιά τα νεότερα ώστε να δημιουργήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

 
Για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια:
«Ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα πολύ ενθουσιώδης, πολύ νεανική, στηρίζεται πολύ στον ενθουσιασμό και στο ότι θα μπουν μέσα στο γήπεδο και θα παλέψουν για κάθε φάση γιατί ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οι περισσότεροι είναι 18, 19, 20 χρονών. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που εμείς λέμε οι προπονητές, γιατί έχουμε ένα παραπάνω να ενεργοποιήσουμε τους παίχτες δύο φορές περισσότερο από τα παιχνίδια που θεωρητικά είναι ντέρμπι, στα οποία είναι από μόνοι τους ενεργοποιημένοι. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα του «κεκλεισμένων» που πολλοί το θεωρούν ίσως καλό αλλά για μένα δεν είναι, είναι ένα γήπεδο που ο φωτισμός του είναι λίγο περίεργος οπότε μπορεί να μας «υπνωτίσει» ίσως και λίγο το γήπεδο. Πρέπει να προσέξουμε το παιχνίδι αυτό για να φύγουμε από εκεί νικητές. Αν είμαστε σοβαροί, συγκεκριμένοι, κάνουμε τα πράγματα που λέμε στην προπόνηση, στο γήπεδο το Σάββατο τότε θεωρώ ότι θα φύγουμε νικητές και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Για τον κόσμο της ομάδας μας:
«Ο κόσμος του Εθνικού, ξέρω, ότι αγαπάει τον Εθνικό πέραν των προσώπων, πέρα του ποιοι παίζουν, ποιοι φοράνε τη φανέλα είναι άνθρωποι αγνοί φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα τους από όποιους κι αν απαρτίζεται. Τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα στο χώρο του μπάσκετ, γιατί για τους περισσότερους είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αλλά έχει ανέβει στα υψηλότερα επίπεδα πλέον και στο μπάσκετ. Έχω δει ότι ο κόσμος του Εθνικού έχει αγκαλιάσει και αυτή την προσπάθεια του μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα τους έχουμε πάντα δίπλα μας άσχετα αν η ομάδα μας κερδίζει ή χάνει και είναι η δύναμη που στα εντός έδρας έχουμε και πολλές φορές και στα εκτός έδρας έχει τύχει και αντίπαλοι έχουμε παίξει με πολύ κόσμο εκτός έδρας ο Εθνικός. Πιστεύω ότι θα τους έχουμε δίπλα μας να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει φέτος και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε όλοι μαζί».

Παπαδιονυσίου:
 

Για το κλίμα της ομάδας:
«Η ομάδα έχει μαζευτεί από πολύ νωρίς, έχει κλείσει το ρόστερ από τον Ιούνιο, οπότε έχουμε ήδη δέσει με τα παιδιά, είμαστε πολλούς μήνες μαζί, πάμε μια χαρά, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι θετικά, οπότε όλα κυλάνε όμορφα και θα έχουμε μια καλή χρονιά φέτος».

 
Για το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό:
«Είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ματς, είναι εκτός έδρας, είναι πολύ δύσκολο σίγουρα. Ο Ηλυσιακός βρίσκεται χαμηλά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο ματς θα είναι πολύ δύσκολο ματς αλλά εμείς θα δώσουμε το 100% όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια για να κερδίσαμε. Για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο».

 
Για την αλλαγή προπονητή:
«Δεν θα ήθελα να πω για αυτή την αλλαγή. Εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας, θα παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε τα πράγματα δεν θα αλλάξουνε, στην ουσία έχουμε τον ίδιο προπονητή εφόσον έμεινε ο Μάριος οπότε δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα πιστεύω. Έμπειρα παιδιά είμαστε όλα καλά θα πάνε».

 
Για τον κόσμο:
«Πρώτα από όλα τον ευχαριστούμε όλοι που έρχεται στο γήπεδο κάθε Σάββατο και το γεμίζει φωνάζει για εμάς, χαίρεται με τις νίκες μας. Πρέπει να μας στηρίζει συνεχώς σε νίκες και ήττες. Ειδικά στις ήττες, εκεί την χρειάζεται την στήριξη η ομάδα και εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που χρειάζεται για να είναι χαρούμενοι και αυτοί και εμείς».