"Ανυπομονούμε να έχουμε κοντά τον κόσμο μας..."‏

 

  

Με αφορμή την πρεμιέρα της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α2 στο παιχνίδι με το Λαύριο το Σάββατο στις 5 ο προπονητής Τζίμης Κουστένης και ο ένας εκ των δύο αρχηγών, Κώστα Μαχαίρας μίλησαν στο Εθνικός BC TV για την κατάσταση της ομάδας και έστειλαν το μήνυμα τους για τον κόσμο του Εθνικού.

Τζίμης Κουστένης:


Για την πρεμιέρα με το Λαύριο:
«Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ καλή αγωνιστική σεζόν σε όλους, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες όλων των ομάδων. Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι με το Λαύριο είναι γνωστό ότι όσο προπόνηση και να κάνεις, όσα φιλικά και να παίξεις, σε όσα τουρνουά κι πας η πρεμιέρα έχει πάντα την δική της ιδιαιτερότητα. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα γίνει ντέρμπι, γιατί όπως γίνεται συνήθως στα ντέρμπι κρίνονται σε κάποιους άλλους παράγοντες πέρα των τεχνικών αναλύσεων και αυτά έχουν να κάνουνε με την διάθεση, την δύναμη, το πάθος και τη θέληση που έχεις για το ματς.

 

Πως θα διεκδικήσεις, πως θα πας πάνω στη μπάλα, πως θα πάρεις ελεύθερες μπάλες πρώτος, πως θα δείξεις τη δύναμη σου αυτά τα στοιχεία πιστεύω θα καθορίσουν πιο πολύ το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι σε 100% ετοιμότητα αυτή την περίοδο όμως είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα. Θεωρώ ότι με την διάθεση που έχουν δείξει τα παιδιά τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις θα μπορέσουμε να πάρουμε το διπλό και να ξεκινήσουμε έτσι την χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα.


Να προσθέσω και κάτι άλλο, ότι είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς το οποία πάγια εισπράττει την ανάλυση που κάνουμε εμείς ότι καμία ομάδα δεν έχει πάρει πρωτάθλημα και καμία ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί από την πρώτη αγωνιστική. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, έχει 26 αγωνιστικές και όλα θα κρίνονται και θα παίζονται μέχρι τελευταία αγωνιστική».

Για το γεγονός ότι έστω και σε εκτός έδρας θα υπάρχουν φίλοι του Εθνικού στην εξέδρα:
«Ανυπομονούμε να έχουμε κοντά τον κόσμο μας. Είμαστε λίγο «άτυχοι» ως προς το πρόγραμμα γιατί και στο κύπελλο θα έπρεπε να παίξουμε δύο εντός, ξεκινάμε τώρα στο πρωτάθλημα πάλι με εκτός έδρας πάντως από ότι μαθαίνουμε οι Πινέζες θα είναι κοντά μας, οπότε θεωρώ ότι με την υποστήριξη των φιλάθλων μας θα μπορέσουμε να τους δώσουμε χαρά που θα δουν την ομάδα από κοντά και θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη».

Κώστας Μαχαίρας:


Για τις πρώτες του εντυπώσεις στον Εθνικό:
«Οι εντυπώσεις στον Εθνικό είναι πολύ καλές, έχω έρθει σε μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με κόσμο, με φερέγγυα διοίκηση και είναι όνειρο κάθε αθλητή να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Για το ματς της πρεμιέρας:
«Εμείς σαν νεοφώτιστη ομάδα θα πάμε χωρίς άγχος. Το Λαύριο είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Α2. Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι και εγώ και οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ και θα πάμε για να δώσουμε το 110% για να πάμε να κερδίσουμε».

Το μήνυμα του στον κόσμο του Εθνικού:
«Εγώ να πω στον κόσμο ότι θα δώσουμε το 200%, θα παλέψουμε για κάθε μπάλα. Έτσι κάνουμε από την αρχή της χρονιάς, θέλουμε την στήριξη του κόσμου δίπλα μας, είμαστε μια νέα ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες, πάμε χωρίς φόβο να χτυπήσουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε 26 τελικούς αυτή τη χρονιά, είναι πάρα πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα της Α2. Θα χρειαστεί κάποιες στιγμές να έχουνε υπομονή και πιστεύω να κερδίζουμε το χειροκρότημα τους κάθε Σάββατο».

 

Δηλώσεις Τζίμη Κουστένη και Κώστα Μαχαίρα στο Ethnikos BC TV: http://youtu.be/-VlxKvpSdB8