Κουστένης: Καταλυτική η παρουσία του κόσμου

 

Φάση από τον αγώνα της ομάδας μας με το Λαύριο

  

Ο Εθνικός το Σάββατο 18/10 πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Α2 επικρατώντας του Αετού με 83-66 και μετά το τέλος του παιχνιδιού υπήρχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ο προπονητής της ομάδας μας Τζίμης Κουστένης μίλησε στο Ethnikos BC TV για το παιχνίδι, για την δυσκολία της προετοιμασίας καθώς ο Αετός δεν είχε επίσημες υποχρεώσεις πριν από αυτό το ματς και για την καταλυτική παρουσία του κόσμου.

Για το παιχνίδι:

«Για εμάς μεγαλύτερος αντίπαλος εκτός του Αετού ήταν και το άγνωστο. Δεν είχαμε δει την ομάδα, είχε καινούργιο προπονητή τις τελευταίες 15 μέρες, δεν είχε παίξει και στην πρεμιέρα οπότε ήταν αδύνατον να έχουμε εικόνα από επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Το μόνο σκάουτινγκ που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν τα ατομικά στοιχεία των παιχτών. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε όπως έπρεπε στην έδρας μας αλλά είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα και αυτό ήταν λογικό γιατί όπως προείπα δεν είχαμε εικόνα, δεν είχαμε σκάουτινγκ να δούμε τι μπορούν να κάνουν, πως μπορούν να κινούνται στα επιθετικά πλάνα του προπονητή της.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια είχαμε δει πια συστήματα μπορεί να παίζει. Κάναμε κάποιες βελτιώσεις με αποτέλεσμα να δυναμώσει η άμυνα μας, που ήταν και το κλειδί, δεδομένο ότι δεχτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο 26 πόντους και μπροστά σημαίνοντας και εύκολα καλάθια, είτε από το λόου ποστ είτε από την περιφέρεια επιβάλλαμε πλήρως τον ρυθμό μας και φτάσαμε σε μια νίκη δίκαιη, διότι πιστεύω ότι κατά 90% επικρατήσαμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας και πάντοτε αυτό εμπεριέχει ένα στοιχείο άγχους τα παιδιά το ξεπέρασαν, θα το χαρούμε απόψε (Σάββατο), αύριο ξεκούραση και από Δευτέρα κεφάλια μέσα για το επόμενο ματς που είναι με τον Ερμή Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη. Και η νίκη και η ήττα για εμάς κρατάει ένα 24ωρο».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Όποτε μιλάω για τον Εθνικό πάντοτε κάνω ιδιαίτερη αναφορά για τους φιλάθλους του. Σήμερα πραγματικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου που βρεθήκαμε πίσω 5 πόντους, μας έδωσε ιδιαίτερη ώθηση ώστε να δυναμώσουμε την άμυνα μας, μας έδωσε αυτό το έξτρα που χρειαζόμασταν ώστε να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να φτάσουμε στην επικράτηση. Ο κόσμος του Εθνικού αναμφίβολα αποτελεί τον 6ο παίκτη της ομάδας και τον ευχαριστούμε και να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε υπερήφανους».

 

Δηλώσεις Τζίμη Κουστένη στο Ethnikos BC TV: https://www.youtube.com/watch?v=5Aw_-dVlHZo