Γκιζόγιαννης: «Περιμένουμε τον κόσμο μας»

 

  

Η επιστροφή στις νίκες ήρθε με τον Φίλιππο Βέροιας το περασμένο Σάββατο αλλά από την Δευτέρα η ομάδα προετοιμάζεται για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο προπονητής της ομάδας μας Βαγγέλης Βλάχος και ο έμπειρος παίκτης Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης μίλησαν για την προετοιμασία της ομάδας.

Βαγγέλης Βλάχος

«Μεγάλο παιχνίδι. Εμείς έχουμε γνωστά προβλήματα με κάποια παιδιά που προέρχονται από τραυματισμούς και δεν είναι 100% έτοιμοι. Είναι ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε μαθηματικά έχουμε κάποιες πιθανότητες για την άνοδο. Θα δώσουμε το 100%.

Σίγουρα ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, έμπειρα παιδιά, ομάδα που έχει στόχο την άνοδο αν και προέρχεται από ήττα στην έδρα της από την πρωτοπόρο Καβάλα σίγουρα θα χτυπήσουν το παιχνίδι γιατί δεν έχουν πολλά περιθώρια για να χάσουν παιχνίδια αλλά και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα όπλα εφόσον υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες ακόμα και για την άνοδο.

Έχουμε ξαναπεί και σε προηγούμενες συνεντεύξεις ότι στόχος του Εθνικού να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Σάββατο-Σάββατο κοιτάζουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω η τακτική να μας βγει και να κάνουμε μία μεγάλη νίκη.

Αυτή τη φορά θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας. Καταφέραμε τα παιχνίδια που είχαμε κεκλεισμένων των θυρών από την τιμωρία να μην έχουμε απώλειες.

Είναι ένα ντέρμπι, σίγουρα θα είμαστε συγκεντρωμένοι, ψυχωμένοι και θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Αρκαδικό για φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης

Για την προετοιμασία για τον Αρκαδικό:
«Έχουμε μπει δυνατά στις προπονήσεις από την αρχή της εβδομάδας, δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι από τα μεγάλα παιχνίδια. Έχουμε μπει δυνατά καταστρώνουμε τα πλάνα μας, ελπίζω να τα εφαρμόσουμε αυτή τη φορά στο παρκέ και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία της ομάδας το τελευταίο διάστημα:
«Θεωρώ ότι η ψυχολογία μας είναι καλή, σίγουρα κάναμε κάποια στραβοπατήματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Βέβαια έτσι είναι το μπάσκετ, δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω, τα κάναμε. Το καλό είναι ότι αντιδράσαμε το Σάββατο κόντρα σε μια σκληρή ομάδα. Θεωρώ ότι η ψυχολογία μας είναι αρκετά καλή αυτή την περίοδο αρκεί να το βγάλουμε και στο παρκέ. Τώρα το τι θα πω εγώ ή κάποιος άλλος για την ψυχολογία το τι κάνεις στο παρκέ μετράει στο τέλος».

Για την επιστροφή του κόσμου μετά την τιμωρία:
«Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο γεγονός. Τον κόσμο τον περιμένουμε πως και πως. Έχει δείξει επανειλημμένα φέτος ότι στέκεται δίπλα μας, βροντερό το παρόν του. Είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Τον περιμένουμε πως και πως γιατί ξέρουμε το πόσο μας έχει βοηθήσει».

 

Δηλώσεις Βλάχου και Γκιζόγιαννη στο Ethnikos BC TV: https://www.youtube.com/watch?v=jkoNjJrVy3U