Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος δεν είναι πια μαζί μας...

 

  

Ημέρα πένθους η Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου. Έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, μια εμβληματική μορφή όχι μόνο για τον Εθνικό αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνικό Αθλητισμό.

 

Ο Πατριάρχης της Ελληνικής υδατοσφαίρισης είχε κερδίσει 8 πρωταθλήματα στους Πανελληνίους κολυμβητικούς αγώνες, 18 πρωταθλήματα πόλο, 6 κύπελλα πόλο, είχε 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν αρχηγός, όπως και στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ, ενώ διακρίθηκε και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ήταν παίκτης - προπονητής και αρχηγός κατακτώντας 2 φορές τον Παγκόσμιο τίτλο.

 

Υπήρξε προπονητής στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ, στον 'Αρη Θεσσαλονίκης, στο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας, στον Παναθηναϊκό, στο Ν.Ο. Χίου και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης καθώς και στις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Νέων για πάνω από 15 χρόνια, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ της ομάδας μας όπου κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2006, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς με τον ΟΣΦΠ.

 

Η διοίκηση της ομάδας Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του σπουδαίου αυτού παίκτη, προπονητή και παράγοντα τόσο στην οικογένεια του όσο και στους οικείους του.