Φιλικό: Σπόρτιγκ - Εθνικός 44-65

 

  

Ξεκίνημα με το "δεξί' για την ομάδας μας αφού στο πρώτο φιλικό της σεζόν επικράτησε του Σπόρτιγκ εκτός έδρας με 44-65. Οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν πάρει προβάδισμα 8 πόντων (10-18), ενώ στο ημίχρονο η διαφορά είχε φτάσει στους 20 (19-39).

 

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά μειώνοντας την διαφορά στους 16 (33-49) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη ανέβασαν την διαφορά στους 22 πόντους, με το τελικό σκορ να είναι 44-65. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάννης Βαβάτσικος, στις ασσίστ πρώτος ο αρχηγός Γιώργος Κουκάς, ο Μούκας το μοναδικό τρίποντο, καλή εμφάνιση και από τον 19χρονο, Σταύρο Ραδίτσα.

Πρώτος σκόρερ από πλευράς Εθνικού ήταν ο Γιάννης Βαβάτσικος με 15 πόντους, ενώ δεύτερος ήταν ο ένας εκ των δύο αρχηγών, ο Κώστας Μαχαίρας με 11. Από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι 9 παίχτες έβαλαν μονοψήφιο πόντων. Αναλυτικά: Μούκας 4, Καρυπίδης 1, Κουκάς 6, Παραγυιός 6, Τσιότρας 9, Ζούμπος 2, Γκιζόγιαννης 8, Αναγνωστόπουλος 2, Ψυλέας 3.

Στα υπόλοιπα στατιστικά του φιλικού, πρώτος στις ασσίστ ήταν ο Κουκάς με 5, ενώ ακολούθησαν ο Μαχαίρας με 4, ο Παπαδιονυσίου με 3 και ο Ζούμπος με 2.

Στα ριμπάουντ οι ψηλοί έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους αφού η ομάδα μας μέτρησε 19, με τους Παραγυιό και Γκιζόγιαννη να παίρνουν από 5 ο καθένας τους, ενώ από 3 πήραν οι Καρυπίδης, Τσίοτρας, Ψυλέας.

Κουκάς, Τσιότρας και Βαβάτσικος έδειξαν την ενέργεια τους μέσα στο παιχνίδι σε αρκετά σημεία καταφέρνοντας να «κλέψουν» την μπάλα 10 φορές (Κουκάς 3, Τσίοτρας 3, Βαβάτσικος 4) και να ανεβάσουν ψηλά την ομάδα, ενώ ο Μαχαίρας κέρδισε και 6 φάουλ.