Αναγνωστόπουλος: Θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας...

 

  

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του, το Κιάτο, με τον τοπικό Άρατο να είναι η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ενώ εκεί έμελλε να ανδρωθεί και μπασκετικά αφού αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από 14 ετών. Το 2012 μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Ίκαρου Καλλιθέας, όντας μέλος των Εφήβων αλλά και των Ανδρών στην Α1. Στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Α2 σε 24 συμμετοχές πέτυχε συνολικά 97 πόντους. Τον Ιούνιο του 2014 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Εθνικό και το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.  Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ μίλησε στο Ethnikos BC TV για τις πρώτες του εντυπώσεις στην ομάδα.

 

Για τις πρώτες του μέρες στον Εθνικό:
«Να ξεκινήσω με το κλίμα, που είναι πάρα πολύ καλό, σχεδόν οικογενειακό. Όλοι, μεγάλοι-μικροί, παρότι είναι αρχή δείχνουν να είναι ενωμένοι και σίγουρα, εγώ μιλώντας σαν μικρός, από τους μεγάλους έχουμε πολλά να πάρουμε και πιστεύω ότι κι αυτοί είναι διαθετιμένοι να μας τα δώσουν. Είναι όλοι πολύ καλά παιδιά και διακρίνω ότι ο Εθνικός θα έχει μια πάρα πολύ καλή και δυνατή πορεία».

Για την εικόνα του Εθνικού στα πρώτα μας:
«Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, γιατί είναι ακόμα περίοδος προετοιμασίας και δεν είμαστε έτοιμοι ούτε εμείς και σχεδόν πιστεύω οι περισσότερες ομάδες, τα δείγματα φάνηκαν πολύ θετικά, όλοι φάνηκαν να έχουν διάθεση, παρότι τα πόδια μας και το σώμα μας δεν μας ακολουθεί αυτή τη στιγμή και φαίνεται ότι η ομάδα θα πετύχει αυτό που έχει στόχο. Γενικά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω για το τι κάνουμε αλλά είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το αν υπάρχουν κάποιοι στόχοι για την Α2:
«Ο τελευταίος που μπορεί να το πει αυτό είμαι εγώ. Σίγουρα η κάθε ομάδα όταν ξεκινάει μια καινούρια πορεία θέτει πάρα πολλούς στόχους τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Πιστεύουμε και ευχόμαστε για το καλύτερο».

Το μήνυμα του στον κόσμο του Εθνικού:
«Και εγώ και όλα τα παιδιά θα δώσουμε το 110% για να καταφέρουμε το καλύτερο για τον κόσμο του Εθνικού».

 

Δηλώσεις Γιάννη Αναγνωστόπουλου στο Ethnikos BC TV: https://www.youtube.com/watch?v=clVYBM6ugDI&feature=youtu.be