Δημήτρης Καραφαντής: «Τρόπος ζωής για εμάς ο Εθνικός»

 

  

Για την απόφασή του να εμπλακεί με το μπάσκετ και να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του, τον Εθνικό, μίλησε ο Δημήτρης Καραφαντής στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του μπασκετικού τμήματος του Εθνικού Πειραιώς δήλωσε στον Γιώργο Θαναηλάκη και τον Μηνά Τσαμόπουλο για την απόφαση του να εμπλακεί με το μπασκετικό τμήμα του Εθνικού Πειραιώς:

«Και εγώ και ο Βασίλης ο Δέρβος είμαστε ποδοσφαιρικοί, όμως αγαπάμε πολύ τον Εθνικό, είναι τρόπος ζωής. Είναι μεγαλείο να είσαι φίλαθλος του Εθνικού. Με τον Βασίλη ήμασταν σε ένα σύλλογο φιλάθλων και πήραμε την απόφαση να βοηθήσουμε την ομάδα να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα 2 κατηγορίες, αυτή τη στιγμή είμαστε στη Β’ Εθνική και διεκδικούμε την άνοδο στην Α2.».

Για τα αγωνιστικά και τη φετινή σεζόν:

«Η ομάδα έχει σοβαρό πρόβλημα με το γήπεδο, δεν είχαμε ούτε που να κάνουμε προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο του Κερατσινίου Γιώργου Τζανή, καθώς και τον πρόεδρο του Φάρου Κερατσινίου, Βαγγέλης Τσάπας, που μας έδωσαν το κλειστό του Κερατσινίου για να παίζουμε. Έχουμε ζητήσει εάν είναι δυνατόν και το επιτρέπει και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού να παίξουμε 1-2 αγώνες στο Σ.Ε.Φ., αλλά δε γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει.

Φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι μια μικρή Α1. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες, όπως το Μαρούσι, τον Ιωνίκό, το Ηράκλει, αλλά και το Περιστέρι που πέρσι αγωνιζόταν στη 1η κατηγορία. Σίγουρα το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Έχουμε πάρει έμπειρους παίκτες από την Α2, αλλά και την Α1. Ο στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον Εθνικό για 1η φορά στην ιστορία του στην Α1.»

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού:

«Γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια απ’ τους ανθρώπους της ομάδας, που φέτος θα αγωνίζεται στην Α’ Πειραιά, είναι όλοι τους όπως κι εμείς, φίλαθλοι της ομάδας. Εύχομαι στο τέλος της σεζόν η ομάδα να ανέβει στη Γ’ Εθνική, αν και η πραγματική θέση του Εθνικού είναι στη Super League.»

Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ:

«Το μπάσκετ είναι καταξιωμένο στην Ελλάδα, σημαντικό. Εύχομαι στην Εθνική ομάδα να πάνε όλα καλά σήμερα κόντρα στην Ισπανία, γιατί πραγματικά το αξίζει».
.