Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ο Εθνικός

 

  

 

Στη ζωή παίρνεις ότι σου αξίζει... Η λαϊκή παροιμία επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, αφού ο Εθνικός από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και όχι αυτό της Γ' Εθνικής. Η ομάδα μας ήταν η πρώτη επιλαχούσα σε περίπτωση ανακατατάξεων από πλευράς ΕΟΚ, όπερ και εγένετο καθώς στο Δ.Σ. της ΕΟΚ την Τρίτη 09/07, ανακοινώθηκε η σύνθεση των Εθνικών Κατηγοριών 2013-14.

 

Μετά τις ανακατατάξεις που προέκυψαν, δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι των δεκατεσσάρων ομάδων στη Β’ Εθνική. ‘Ετσι λοιπόν προκύπτει άνοδος για Εθνικό από τον Νότιο όμιλο, και για την Ελευθερούπολη και Ηρακλή Κοζάνης από τον Βόρειο. Την θέση του Εθνικού στην Γ’ κατηγορία θα πάρει ο ‘Ικαρος Νέας Σμύρνης. Να θυμίσουμε πως Εθνικός αγωνίστηκε ξανά στη Β’ Εθνική (η μεγαλύτερη κατηγορία που έχει αγωνιστεί ο σύλλογός μας), το 1990 και για μια πενταετία επί προεδρίας ’Αγη Καραμολέγκου και σημερινού επίτιμου προέδρου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΕΟΚ, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του τμήματος κ. Δημήτρης Καραφαντής δήλωσε: «Η απόφαση της ομοσπονδίας αποτελεί δικαίωση για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν μας τρομάζει, ο φετινός σχεδιασμός και οι μεταγραφικές μας κινήσεις πιστεύω πως το αποδεικνύουν έμπρακτα. Συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, όπως άλλωστε κάνουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Προχωράμε με σταθερά βήματα, για να πετύχουμε τους στόχους μας και να φτάσουμε τον Εθνικό εκεί που όλοι μας ονειρευόμαστε».

 

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ (1ος ΟΜΙΛΟΣ)


1. ΑΕΤΟΣ ΓΑΣ
2. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ
3. ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ
4. ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ
5. ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
6. ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
7. ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ
8. ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
9. ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ Ν.Φ.
10. ΠΟΛΙΣ ΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
11. ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
13. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ
14. ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ