Νέος προπονητής ο Κώστας Σορώτος

 

Ο Κώστας Σορώτος νέος προπονητής στον Εθνικό

 

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Κώστα Σορώτο. Ο 56χρονος προπονητής έχει περάσει πάνω από τη μισή του ζωή στους πάγκους ενώ η εκκίνηση της πορείας του βρίσκεται στο μακρινό 1979. Στο παλμαρέ του υπάρχουν μεγάλες διακρίσεις και κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων στο εφηβικό με Πειραϊκό και Πανιώνιο, αλλά και σπουδαίες επιτυχίες στις Εθνικές κατηγορίες, με αποκορύφωμα την άνοδο στην Α1 με το Παλαιό Φάληρο.

Ο Κώστας Σορώτος γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1957. 'Αρχισε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής του Πειραϊκού, έχοντας τεράστιες επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες παίδων και εφήβων. Κάτι που συνεχίστηκε και όταν ανέλαβε την εφηβική ομάδα του Πανιωνίου.

Από το 1990 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Αμύντα και έμεινε εκεί μέχρι το 1998. Πέρασε από τον Αρίωνα και ακολούθως στο Παλαιό Φάληρο στην Α2. Επέστρεψε στην ανδρική ομάδα του Πειραϊκού του 2002 και την ανέβασε στην Α2, για να γυρίσει και πάλι στο Φάληρο, με το οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α1 το 2003. Το 2004 πήγε στο Δούκα, ένα χρόνο μετά γύρισε για τρίτη φορά στο Π. Φάληρο και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2. Τα επόμενα δύο χρόνια συνεργάστηκε με τη Δάφνη, πέρασε ξανά από τον Αμύντα, συνέχισε σε Πιερικό/Αρχέλαο, Παγκράτι, και Πέραμα, την περασμένη σεζόν στην Α1. Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στον Φάρο, τον οποίο άφησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Καραφαντής

Ο αντιπρόεδρος
Μάνος Παγώνης