Καραφαντής: Ο στόχος επετεύχθη, πάμε για την υπέρβαση...

 

 

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας Μπάσκετ παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης 26 Μαρτίου ο Δημήτρης Καραφαντής μετά το πέρας της προπόνησης. Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας ενώ ζήτησε και την συμπαράσταση του κόσμου για τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια. Αναλυτικά η συνέντευξη:

ethnikos-bc.gr: Είμαστε πλέον μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Πως κρίνετε την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας:

Δημήτρης Καραφαντής: «Η ομάδα ξεκίνησε τον προγραμματισμό της για να πρωταγωνιστήσει στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου μάθαμε ότι θα συμμετάσχουμε τελικά στην Γ’ Εθνική όταν ο Διαγόρας δήλωσε αδυναμία στο πρωτάθλημα».

ethnikos-bc.gr: Δηλαδή θεωρείτε πως ο φετινός στόχος έχει επιτευχθεί;

Δημήτρης Καραφαντής: «Φυσικά και έχει επιτευχθεί. Από τη στιγμή που μάθαμε ότι θα αγωνιστούμε στην Γ’ Εθνική, θέλαμε από νωρίς να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση της παραμονής και να αποβάλουμε το άγχος. Και το πετύχαμε πολύ γρήγορα αφού η ομάδα βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πέτρο Αναγνωστόπουλο και τον Γιώργο Λιβάδη οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτό».

ethnikos-bc.gr: Ο Εθνικός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τον ΠΟΛΙΣ. Τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια;

Δημήτρης Καραφαντής: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Από τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, θα κυνηγήσουμε την υπέρβαση. Πάμε να κάνουμε το 4 στα 4 που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ και ίσως σε απ’ ευθείας άνοδο, υπό προϋποθέσεις».

ethnikos-bc.gr: Η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν με μια ενδεχόμενη άνοδο στη Β’ Εθνική;

Δημήτρης Καραφαντής: «Ο Εθνικός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Υπάρχει μία πολύ ικανή διοίκηση - οι περισσότεροι άλλωστε είμαστε οπαδοί της ομάδας - και ένα τεχνικό επιτελείο που θα ζήλευαν ομάδες ανώτερων κατηγοριών. Εγγυητής φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης κ. Βασίλης Δέρβος ο οποίος ύστερα από παρότρυνση του κόσμου δύο χρόνια πριν, αποφάσισε να αναλάβει εξ ολοκλήρου το τμήμα το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω είναι πως το σωματείο είτε παραμείνει στην κατηγορία, είτε κερδίσει την άνοδο είναι αναγκασμένο να προσαρμοστεί στα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην χώρα μας».

ethnikos-bc.gr: Πως κρίνεται την μέχρι στιγμής παρουσία του κόσμου; Σας έχει βοηθήσει;

Δημήτρης Καραφαντής: «Ο Εθνικός παραδοσιακά δεν είχε να επιδείξει ιδιαίτερες επιτυχίες στο συγκεκριμένο άθλημα με εξαίρεση στη δεκαετία του 80’ όπου είχε φτάσει στη Β’ Εθνική επί προεδρίας κ. Καραμολέγκου. Εμείς τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο ικανό να προσελκύσει νέους φιλάθλους. Η αρχή έγινε πέρυσι με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος φέτος μας έχει βοηθήσει κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια όμως ήταν εκπληκτική η παρουσία του και σε τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις, Γαλάτσι, Μαρούσι και πρόσφατα στην Καλλιθέα. Δεν μας αρκεί όμως αυτό. Για να πετύχουμε την υπέρβαση, χρειαζόμαστε τη βοήθειά του στα εναπομείναντα τέσσερα ματς, αρχής γενομένης από τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στο Αίγιο και φυσικά στα τρία παιχνίδια εντός Αττικής με Καλαμάτα Χαλάνδρι και Νίκη Αμαρουσίου...».